Čestitka Ivanu Galiću, virtuozu na glasoviru

ivan_galic_150.jpg

MATICA HRVATSKA OGRANAK GRUDE

ĆESTITA IVANU GALIĆU, VIRTUOZU NA GLASOVIRU

 

 

Goričanin Ivan Galić, pobjednik je natjecanja u Ljubljani, te je uz nagradu od 1000 eura dobio i posebno Priznanje za izvođenje skladbe domaćeg (slovenskog autora).

 

Na 5. Međunarodnom natjecanju mladih pijanista CHOPINOV ZLATNI PRSTEN koji je održan u Ljubljani 16. i 17. listopada 2009. godine Ivan Galić iz Gorice, učenik 2. razreda Srednje glazbene škole Dr. fra Ivan Glibotić iz Imotskog, u klasi prof. Roberta Gubaidullina, pobjednik je cjelokupna natjecanja, te je uz nagradu od 1000 eura dobio i posebno Priznanje za izvođenje skladbi domaćeg (slovenskog autora).

 

Ivan Galić poznati je mladi pijanist iz Gorice (općina Grude), koji gotovo svako kulturno zbivanje u općini Grude prati svojim pijanističkim umijećem i možemo ga već nazvati Maxim Mrvica  iz Gorice. (s Internet portala Boboška).

 

Matica hrvatska Ogranak Grude i do sada je na svojim kulturnim događanjima redovito imala čast ugostiti ovog mladog glazbenika, koji je svoje talente pretvorio u ozbiljno umjetničko zvanje te ih našoj sredini podario.

I u buduće će Grudski Ogranak Matice hrvatske pratiti naše mlade umjetnike i pomoći u ostvarivanju sna tih mladih umjetničkih nada u općini Grude.

Ivane, čestitamo iskreno!

 

U ime svih članova Matice hrvatske Ogranak Grude želi predsjednik Mario Bušić!

 ivang_1.jpg
 ivang_2.jpg