Dekan KBF iz Splita fra Ante Vučković svojim predavanjem oduševio prisutne na korizmenoj tribini u G

Dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta iz Splita fra Ante Vučković svojim predavanjem oduševio prisutne na korizmenoj tribini u Gorici

 

 

 

U prepunoj dvorani Stare kapele u Gorici u petak 8. ožujka 2013. fra Ante Vučković održao je tribinu na temu NAČIN ŽIVOTA I VJERA. Temelj fra Antina izlaganja bijaše život velikog i poznatog Austrijskog filozofa Ludwiga Wittgensteina. Jednostavnim rječnikom, razumljivim jezikom, napose vrlo zanimljivim izlaganjem fra Ante je govorio nazočnima, koji su ga oduševljeno slušali i upijali svaku riječ. A svaka je riječ bila na mjestu! Naime, rijetkost je imati ovakva čovjeka, duhovnog voditelja a nadasve učenoga i jednostavnoga profesora.

Promijeniti svoje stavove o nekome je moguće i na tome treba raditi, a nikako raditi na nemogućoj misiji kako bi promijenili nečije mišljenje ili promijenili druge ljude. U dubini čovjeka leži samospoznaja o njemu samomu, zato se treba i isplati truditi do nje doprijeti kako bi se počeli mijenjati – samo su neke od misli izrečenih na ovoj tribini.

Uz želju da fra Ante i dalje radi na dobrobit hrvatskog duha i katoličke uljudbe, prisutni su ga pozdravili velikim pljeskom, a članovi Bratovštine su jedinstveni da prof. dr. fra Ante Vučković treba opet doći u Goricu što je Profesor i prihvatio.

 

 

Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići

 

 

korizmene tribine gorica 8.3.2013. 2korizmene tribine gorica 8.3.2013. 4korizmene tribine gorica 8.3.2013. 8korizmene tribine gorica 8.3.2013. 6korizmene tribine gorica 8.3.2013. 3korizmene tribine gorica 8.3.2013. 1