Čestit Uskrs

ČESTIT USKRS – BRATOVŠTINA

uskrs.jpg

Nakon Križnog puta, Kalvarije i smrti – mir groba. I evo zore Uskrsa. Pobjede. Isus je slavno uskrsnuo i pobijedio smrt. Pobijedio je i nepravdu, laž, izdaju, kukavičluk. Pobijedio je sve one koji su stali na stranu smrti i zatirali život.

Njegova je pobjeda i naša i moja, ako to hoću. Ako ću svoj put uskladiti s Njegovim Putem, svoju istinu s Njegovom Istinom, svoj život s Njegovim Životom. Bratovština sv. Stjepana podiže svoj stijeg prema Isusovom, i svoj put želi s Njegovim, svoju Istinu s Njegovom, svoj život uskladiti prema Njegovom.

Čestit Uskrs svim članovima Bratovštine i svim ljudima dobre volje.

 

Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići!

 

Predsjednik

 

Dragan Prlić

 

ČESTIT USKRS – MATICA HRVATSKA – OGRANAK GRUDE

 

Neka zora Uskrsa ozari naše živote, podigne naš duh, nadahne naše misli i osjećaje. Misao Uskrsa, život koji raste iz duha Uskrsa, Kristova duha, bijaše nadahnuće Matice hrvatske sva duga ljeta njenog postojanja i djelovanja.

Nadahnuta Uskrsom Matica je hrvatska čuvala ognjišta, bdjela nad obespravljenim narodom Hrvata, savijala naša rastrta ognjišta i budila nadu u narodno sutra.

Na tom tragu tradicije i Matica hrvatska Ogranak Grude čestit Uskrs želi svim svojim članovim, prijateljima i svim ljudima našega ozemlja.

 

Matica hrvatska-Ogranak Grude!

 

Predsjednik

 

Mario Bušić