BRATOVŠTINA SV. STJEPANA PRVOMUČENIKA GORICA-SOVIĆI DOBILA NOVO VODSTVO

 

 pc015913.jpgBratovština sv. Stjepana Prvomučenika u petak 20. veljače 2015. na izbornom saboru dobila je novo vodstvo. Nakon uvodne molitve i zaziva Božjeg blagoslova, u skladu sa Statutom Bratovštine članovi ove Udruge izabrali su novo vodstvo koje će u iduće dvije godine voditi i usmjeravati Bratovštinu kroz njezine sekcije i u njezinu radu. Dosadašnji predsjednik MilePejić i tajnik Ivan Jasak vodili su Bratovštinu dvije godine. Na tome su im zahvalili svi prisutni članovi Bratovštine. Predsjednik i tajnik su ukratko pročitali izvješće o radu u proteklom razdoblju koje su pljeskom poduprli nazočni članovi Bratovštine. Također je i rizničar Ante Pejić podnio financijsko izvješće.

Potom se pristupilo izborima, te je za predsjednika jednoglasno izabran Dragan Prlić, dopredsjednici su Amanda Grizelj, Mile Pejić i Damir Markić. Za tajnika je izabran Ante Bušić, a rizničar ostaje Ante Pejić. Mira Pejić, Ivan Jasak i Nevenko Grizelj bit će u idućem razdoblju institut suda časti. U Nadzorni su odbor izabrani: Mirjana Vlašić, Ivana Grizelj i Anđelko Nikolić.

Također je zaključeno da će Bratovština ponovno aktivirati sve svoje sekcije koje su od prvog dana vrlo dobro radile. To su Karitativna, Molitveno-liturgijska, Glazbena, Graditeljsko-ekološka te Umjetnička sekcija. Vodstvo sekcija bit će izabrano naknadno na jednom od idućih sastanaka. Ustaljene aktivnosti Bratovštine kao što su Noć muzeja, Korizmene tribine, Humanitarna korizmena akcija, obilazak siromašnih, starih i nemoćnih tri puta godišnje, Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići, obilježavanje godišnjice Bratovštine i koncerti klape, te izgradnja Puta križa uza Zavalu naglašeni su kao trajno dobro kojim se Bratovština već godinama bavi.

Duhovni voditelj i počasni član Bratovštine fra Vinko Mikulić Bajević na kraju je zadovoljno pohvalio rad Bratovštine.

Naglašeno je kako je klapa Bratovština dio ove udruge i za svaku je pohvalu njezin rad. Bratovština svoje sastanke ima svakoga petka u svojim prostorijama u Starom župnom dvoru u Gorici u zimskom vremenu u 20 sati, a u ljetnom vremenu u 20.30 sati i svatko zainteresiran je dobro došao.

Slijedeći posao Bratovštine je organiziranje Korizmenih tribina 2015. i već ustaljena Korizmena humanitarna akcija za djecu u Majčinu Selu u Međugorju.pc015913.jpg

 

 

Mario Bušić