3. DANI MATICE HRVATSKE U GRUDAMA 21. XI. – 21. XII. 2008.

logogrb150.jpg

 

 

POZIVAMO VAS NA KULTURNU MANIFESTACIJU

3. DANI MATICE HRVATSKE U GRUDAMA

21. XI. – 21. XII.

 

 

 

 

 

 

 

 

-21. XI. 2008. (petak) u 19 sati u kinodvorani u Grudama promocija dokumentarnog filma Radoslava Bošnjaka Kršćanin uzmiče, a Sotona riče 

 

-28. XI. 2008. (petak) u 19 sati u kinodvorani u Grudama predstavljanje knjige prof. Srećka Župića iz Imotskog Dobro ti veče, grade Dubrovniče. Knjigu predstavljaju Mario Bušić, Josip Jović i Srećko Župić (Sudjeluje Osnovna glazbena škola Grude)

 

-4. XII. 2008. (četvrtak) u 18 sati u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru predstavljanje knjige Tvoja krv i moja autorice Julienne Eden Bušić. (Sudjeluju Julienne Bušić, Zvonko Bušić Taik, fra Ante Marić, Tatjana Feher, te Petra Bušić)

 

-5. XII. 2008. (petak) u 18 sati u Staroj crkvi Sv. Stjepana Prvomučenika u Gorici Večer Zvonka Bušića-Taika Ovo je moj dan i predstavljanje knjige Zvonkove supruge Julienne Eden Bušić Tvoja krv i moja (Sudjeluju Zvonko Bušić, Julienne Bušić, fra Ante Marić, Stewart Schultz na glasoviru, glumica Tatjana Feher i klapa Bratovština)

U 19,30 sati u sklopu Hrvatske franjevačke arheološke zbirke u Staroj kapeli u Gorici Otvaranje izložbe fotografija Foto kluba Imota Imotske vile – miljenice voda i gora (Sudjeluje klapa Neviste iz Imotskog) O izložbi govori Suzana Budimir

U 20 sati proslava 9. obljetnice Bratovštine Sv. Stjepana Gorica-Sovići

 

-11. XII. 2008 (četvrtak) u 18 sati u kinodvorani u Grudama predstavljanje života i djela fra Bazilija dr. Pandžića i knjige Hercegovački franjevci – sedam stoljeća s narodom u povodu fra Bazilijeva 90. rođendana. Knjigu će predstaviti fra Ante Marić, dr. fra Ivan Sesar i Mario Bušić. Poseban gost večeri fra Bazilije dr. Pandžić. (Sudjeluju Ivan Galić na glasoviru i klapa Bratovština)

 

-12. XII. 2008. (petak) u 17 sati u Osnovnoj školi u Tihaljini Otvaranje izložbe slika učenika Likovne sekcije Osnovne škole A. B. i Stanislava Šimića iz Drinovaca i Tihaljine, te Srednje škole A. B. Šimića iz Gruda pod vodstvom prof.  mr. Andrijane Mlinarević-Cvetković (Sudjeluju učenici Osnovne glazbene škole Grude)

U 18 sati u crkvi Sv. Ilije u Tihaljini Božićni koncert klapa (Sudjeluju klape Bura iz Rodoča; Neviste iz Imotskog; Dobrkovići iz Dobrkovića; Lira iz Trebižata; Trebižat iz Trebižata; Delminium iz Tomislavgrada; Bratovština iz Gorice i Sovića)

 

-19. XII. 2008. (petak) u 18 sati u dvorani Osnovne škole A. B. i Stanislava Šimića u Drinovcima – predstavljanje knjige pjesama Ive Nuić Cvita cvit. Knjigu predstavljaju Marina Kljajo-Radić, Mladen Leko i Iva Nuić. (Sudjeluje Ivan Galić na glasoviru) 

U 19 sati u crkvi Sv. Mihovila u Drinovcima – Božićni koncert župnih zborova i drugih glazbenih organizacija s područja općine Grude

 

-21. XII. 2008. (nedjelja) u 18 sati u Staroj crkvi u Gorici – Božićni koncert župnoga zbora Sv. Stjepana Gorica i klape Bratovština